Blogg/Dagbok

Blogg meny

Måndagen 15 april

Måndagen 15 april

Oj, vad det har hänt mycket den sista månaden, full fart kan man säga. Det är knappt så jag har hunnit med själv och nu behöver jag nog lite lugn och ro ett tag framöver.
Dels bygger vi ett nytt badrum, på hela 20 kvadrat, ska bli så skönt när det är klart. Gott om utrymme så man behöver ju inte direkt välja bort sånt som man vill ha.

Parningar högt och lågt, inte riktigt så som det låter men Xanthi blev ju parad för 3 veckor sen, dock fick vi ändra lite planen i sista minuten. Två fina parningar fick vi med Bonzo, en snygg, trevlig och snäll hane. Är sååå nöjd med mentaliten på sista kullen, som han även är far till.

I samma veva så hade vi en valpköpare som jag hade lovat att hjälpa med planering omkring parning. Där fick vi också i sista minuten ändra planerna, men hon är nu parad och förhoppningsvis blir det valpar även för dem i slutet av maj.

Samma dag som jag åkte iväg med Xanthi såg jag också att Lea hade börjat löpa, alldeles för tidigt. Planen var i maj, men Lea tyckte tydligen något annat. Så medan jag var och parade Xanthi gick mitt huvud febrilt. Nu har Lea varit på date i Tyskland med en supersnygg och trevlig ljus hane. Lea överträffar hela tiden sig själv, jag bara älskar denna hund. Hon gick in hos hanen efter att vi åkt 150 mil, tog ett skutt, ställde sig som hon var pålad i backen, sa inte ett ljud och lät hanen göra sitt jobb. Det tog bara några sekunder sen var parningen ett faktum. Hon var bara överlycklig när hägningen var över, världens lyckligaste tjej. Samma sak två dagar senare när vi gjorde parning nr. 2. Så nu hoppas vi på Lea-valpar runt 8 juni.
 

Leas date
Så det har varit parningar och resor i dubbel uppsättning, så när vi kom hem i lördags em. gick luften helt ur mig. Lycklig och glad över lyckade parningar men ganska trött måste jag säga efter några veckor som en duracell-kanin. Dock hade vi riktigt sommarväder i Tyskland med hela 22 grader varmt, så bara det var ju resan värd.

Där i mellan hann jag och Mondi även med att åka på en inofficiell utställning i Leksand som jag redan hade anmält till. Vi tog en dag bara hon och jag och hon gjorde det fint och slutade som
Bäst i rasen och BIG-2 i finalen. Nu blir det ett par utställningar framöver innan det förhoppningsvis blir valpar i huset. Har uppdaterat texten angående "Köpa valp från oss", känns som det behövs, hade dock kanske hoppats på att det inte skulle behövas, eller hur man nu ska uttrycka sig;-)

Vi har också hunnit med en resa till klubbens avelskonferens som hölls strax norr om Jönköping. Synd bara att det inte var fler uppfödare där, hade varit viktigt med fler deltagare. Det finns ju en del som har lite åsikter där ute, både uppfödare och hanhundsägare, tyvärr lyste flera av dem med sin frånvaro. Hade det inte varit en perfekt tillfälle att dela sina åsikter med andra uppfödare/hanhundsägare i rasen.

 

Marita