Blogg/Dagbok

Blogg meny

Söndagen 27 januari

Söndagen 27 januari

Så har nästan hela januari hunnit gå och jag har inte skrivit något i bloggen, men veckorna bara rusar iväg. Den 1 januari fick Viscas valpar se  dagens ljus. En sån där drömvalpning när allt bara går som på räls och under 5½ timme kom 9 små underverk till världen. Jämnt fördelade med 4 hanar och 5 tikar. Efter att tre av valparna hade fötts fick vi dock strömavbrott som varade till eftermiddagen dagen därpå. Så det var bara att ta fram stearinljus, fotogenlampor och ficklampa så ordnade det sig med ljuset också. Tur vi har resurser här hemma med kakelugn, kamin och vedspis så vi kan hålla varmt inomhus. Skulle de dock bli långvarit  har vi även elaggregat att ta till.

Valparna växer och veckorna går så fort och de blir 4 veckor gamla på tisdag. Till nästa helg börjar valpköparna komma på besök för att hälsa på valparna. De har flyttat ut i köket sen en vecka tillbaks och tog det med ro. De sover hela natten och Visca sover hos oss.
Så här långt en väldigt behändig kull.

Så väntar vi på säkra tecken på att Zalza är dräktig, eller inte! Hon visar så här långt positiva tecken på att det blir valpar men vi kan ännu inte veta med säkerhet.

I september förra året kom också Shadow tillbaks till Sverige och oss. På grund av ändrade familjeförhållanden så ville tidigare ägaren att vi skulle få tillbaks honom. Han körde från sydösttyskland med honom upp till Sverige för att lämna honom till oss. Jag själv var väl inte riktigt redo att ta in en hane i familjen så han bor numer hos en vän i Mora, tillsammans med en tik från oss. Vi deläger honom. Han är ju flitigt utställd i Tyskland och några länder runt om och är både Tysk-, Luxemburg- och Internationell champion.

Till våren/sommaren har vi även tänkt ta ut honom på lite Svenska utställningar. Nu när han har landat i sitt nya hem så ville jag känna av honom lite, hur han funkande i ringen, då man i Tyskland oftast hanterar hundarna lite annorlunda på utställningarna än vi gör här när det gäller både tandvisning och kroppshantering.

Så vi anmälde honom till Malungs KKs utställning som var igår. Där har dom alltid "riktiga" auktoriserade domare och han gjorde det inte sämre än han blev Best in Show!! Jag tror han tyckte det var riktigt roligt i ringen och han skötte sig exemplariskt. Så nu återstår det till vilka officiella utställningar vi ska anmäla honom framöver.
 

 

Sen har även Ika flyttat ifrån oss, hon bor numer i Malung tillsammans med eurasiertiken Alice från oss, nya matte och husse är Stefan & Anette. Tia och Ika har inte alltid dragit helt jämnt och för allas trivsel så blev det bäst så här. Ika har varit mycket hos Anette och Stefan när vi har behövt hundvakt så för henne blev övergången mycket smidig så här, och hon trivs utmärkt med sin "lillasyster".

Marita