Blogg/Dagbok

Blogg meny

Fredagen 8 juni

Fredagen 8 juni

Nu har vi varit på resande fot under nästan hela maj. Det började med resa till Danmark och en 3-dagar utställning i Roskilde. Hade anmält Lea fredag och söndag, Ika lördag och Tia och Mondi på fredagen. I samma veva började denna värmebölja som vi har fått ta del av nu under några veckor. Dock fläktade det på en hel del när vi var i Roskilde så det kändes inte så varmt som det kanske egentligen var. Jag kan ju inget annat säga än att denna Danmarkstur gick galant och vi fick nog allt vi kunde önska. Fredagen var det Lea som drog det längsta strået med Cert, Nordic-cert och BIR (Bäst i rasen), Mondi 2:a i valpklassen, Tia 3:a i championklassen med ck. Lördagen var det så Ikas tur och hon gjorde det inte sämre än att även hon fick Cert, CACIB och BIR och således även Dansk champion. Söndag var det så dags för Lea igen och som återigen blev BIR med Cert, CACIB och blev även placerad i gruppfinalen som BIG-4. Även Emma och Stefan var där med sina tre grabbar, Zeppe, Lemmy och Sin. Dock blev de snuvade på certen och CACIB med diverse reserv-Cert/CACIB förutom Sin som fick ett junior-cert en av dagarna.

Glada och stolta över våra fina flickor åkte vi tillbaks mot Sverige och med sikte på Svenska Eurasierklubbens rasspecial i Tidaholm helgen efter.
Inte gick det sämre där heller då Lea blev bästa tik och BIM, fick Cert och blev således Svensk och Dansk champion. Vår uppfödning hade också en massa andra fina resultat på utställningen. Grattis till er alla som var där, ingen nämnd, ingen glömd!

Efter det så drog vi vidare mot Stockholm, dels för att hämta "nya" bilen och för att pussa lite på mitt barnbarn Mattias som snart blir 1 år, tiden går väldigt fort och han växer i en rasslande fart.

Väl hemma igen så var det mest för att städa ur husbilen, tvätta, ta hand om det som måste tas hand om. Sköta om växthuset, även om jag har två mycket snälla vänner som sköter om mina växter när vi är borta. 1 vecka senare bar det iväg igen mot Tyskland och utställningen i Neumünster.

Lite semester i några dagar då vi hälsade på vänner i Göteborg, sen tog det lugnt genom Danmark och ner mot Tyskland. Måste glida på någon tur just nu för inte gick det sämre här heller. Vi fick allt vi ville ha, Lea Bästa tik och BIM, Cert och CACIB. Visca V1 & r-CACIB och därmed klar Tysk champion. Med oss på resan var även Gunilla och HP och även Urax blev klar Tysk champion. Ansökan är skickat till Tyskland och avgiften är betald. 40 euro (drygt 400 kr) kostar det för att få titeln registrerad i Tyskland.

Sen bar det iväg hemåt igen, ett kort stop på Ullared blev det dock.

Har fått massor av mail, sms, bilder men jag har inte haft tid eller möjlighet för uppdateringar under den sista månaden, ska dock ta tag i det nu framöver. Tack för att ni håller mig uppdaterad med berättelser och foton, jag uppskattar det verkligen även om jag nog har varit lite dålig med svar.

Strax innan det bar iväg på första resan pajade även min telefon, fick dra fram en gammal pytteliten telefon som fick agera reserv under ett tag. Nu har jag dock fått en ny telefon av min son som tänker på sin mor och är hjälpsam. Strax efter det sa även min dator att han minsann inte tänkte starta, så den är just för tillfället på rehab hos sonen. Först kändes det jättetomt att inte ha någon dator och i och med att inte den fungerar så försvann också alla kontakter. Datorn ska dock vara på bättringsvägen även om den inte är hemma ännu.

Nu tycker jag att det är ganska skönt att inte ha den, och jag märker hur mycket onödig tid man ägnar åt den när det egentligen finns så mycket andra roligare saker att göra. Där fanns också ett antal obesvarade mail, som fortfarande är obesvarade och kommer att så vara tills jag får hem datorn igen. Dock får jag nu mina mail på Görans dator, så det går absolut att skicka mail men även där ligger en hel del obesvarade mail pga. allt resande den sista månaden.

Samma helg som vi var på SvEuk's rasspecial så var Bubblan (Kleva) från sista kullen på sin första utställning som Malungs KK anordnade, hon gjorde det så bra att hon slutade som Best in Show-2 valp. Stort Grattis till Samuel och Fanny!!

Izzy som finns för omplacering har förhoppningsvis hittat en ny ägare, efter helgen vet vi mer.

Nu är vi hemma igen sen i tisdags kväll och nu blir det inga längre turer på några veckor i alla fall, vi får se var vi dyker upp på för utställningar framöver. Skoj är det i alla fall när det går så här bra. Lea har verkligen överträffat mina förväntningar och hon är så lättsam att ställa ut och inte rädd för något, hon är bara så cool den tjejen.

/Marita