Blogg/Dagbok

Blogg meny

Måndagen 12 april

Torsdagen 12 april

Roadtrip Sundsvall t.o.r.
I fredags bar det iväg på första övernattningsturen med husbilen för säsongen. Vi hade anmält Lea och Tia till utställningen i Sundsvall. Tia mest för att hon inte skulle bli ringrostig och Lea givetvis för att jaga fler cert. Men för stunden är Lea helt avklädd när det gäller underull, dock ser hon rätt skaplig och blank ut i täckhåren. På vägen upp gjorde vi ett stop i Söderhamn och träffade en av valparna efter Urax och Wendy, lilla Eira (Lovn i stamtavlan), en söt tjej som är pappa upp i dagen.

Vi träffades i en hundrastgård så att de fick springa fritt en stund och Magnus och Karin bjöd på fika. En trevlig stund med trevligt sällskap innan det bar iväg vidare mot Sundsvall. Lördagen hade vi bjudit in till en liten kennelträff i Timrå, strax norr om Sundsvall. Hade fått tips om en inhägnad fotbollsplan där man fick vistas med hundarna vintertid. Där fanns också fina promenadvägar även om det inte blev någon längre promenad med tanke på att vi hade några valpar med på träffen 16 eurasier med ägare blev vi och det var trevligt att träffa alla,
tack för att ni kom.Inte det bästa vädret, grått och mulet men det kom i alla fall ingen nederbörd vilket det först hade lovat. Hundarna fick spring lösa och leka och de tre syskonen i OL-kullen fann varann fort och hade sen brottningsmatch under de timmar vi hade träffen. De sov nog rätt gott den kvällen. Bilder från träffen
 

   

Söndag, dags för utställning. Viscas son Sid (Nikki) skulle ställas i officiella sammanhang för första gången, blott 9 månader gammal och han gjorde det bra, fick excellent och en fin kritik men att han ännu var ung i sin kropp. Lea fick också en mycket fin kritik rakt igenom men med tillägget, acceptabel pälsmängd. Hon slutade som bästa tik-3 och reserv-cert. Tia blev bästa tik och BIM.

Inte bara vi har varit på utställning i helgen, även Qilin (Quincy) som numer bor i Frankrike har varit på utställning i Luxemburg. Han blev Luxemburg Juniorchampion och slutade som BIM. Stort grattis till Qilin och Laetitia!

/Marita