Blogg/Dagbok

Blogg meny

Måndagen 2 april

Måndagen 2 april

Nu har alla valpar flyttat sen några veckor tillbaks. I det stora hela har det gått bra för alla, men visst dyker det upp småsaker som de nya ägarna funderar på men som lätt går att fixa bara man frågar efter råd. Jag njuter av att få sova på morgonen och inte behöva rusa ur sängen när ett helt valpgäng har vaknat. Har behövt några veckor för att vila upp mig från de tre stora kullarna som vi blev begåvade med i vinter.
Det gick åt rätt mycket energi och i skrivande stund kan jag inte direkt säga att jag längtar efter en valpkull, men med tiden så kommer nog den längtan också tillbaks.

Jag gläds istället åt de meddelanden, bilder och telefonsamtal man får av de nya ägarna och få höra deras lycka över sin nya familjemedlem, det är även lycka för mig. Även om vi inte ska ha några valpar förrän senhösten/vintern så är det otroligt mycket folk som ringer och vill sätta upp sig på valp i kommande kullar, i dagsläget är det nog rätt fullbokat.

Nu väntar vi bara på våren som är sen, mycket sen och än har vi drivor av snö. Längtar till det blir dags att påta i trädgården, plantera i växthuset, måla vidare på huset, det som jag inte hann med förra sommaren m.m. Tomater, aubergine och paprika är satta och det mesta har kommit upp, väntar bara på den sista paprikasorten, en lila paprika men det är en sort som har väldigt lång grotid, men det kommer nog snart.

Paprikorna som jag har för övervintring blommar för fullt och på ett par av dem så är det redan små gröna paprikor. Alla pelargoner har också fått en omplantering, fått komma upp ur källaren och skjuter nu nya fina skott. Har ju minskat ner på antalet pelargoner men än har jag
ca 60 st som behöver omvårdnad på våren, har dock varit uppe runt 100 st när det var som mest.

Sen längtar jag efter att få komma ut på lite fler utställningar nu i sommar och har planerat in några både i Sverige och en del utomlands.
Ska förhoppningsvis åka på en rasspecial i ett land som vi inte har varit på utställning i tidigare, ska bli spännande. Till helgen bär det i väg till Sundsvall på utställning och premiärtur med husbilen för i år, samtidigt tänkte vi passa på att ha en liten kennelträff på lördagen.

Påsken har varit underbart skön, även om det är lite väl kallt på nätterna så har dagarna har varit fantastiska med klarblå himmel och sol. På påskafton hade vi även besök av Misha och hennes familj. Vi grillade korv och hade det trevligt och Mondi och Misha hade skoj tillsammans.

För två veckor sen var vi på SSUKs utställning i Eskilstuna. Hade anmält Lea, Mondi och Zalza (Vizzla), dock hade vi bara med oss Lea och Mondi då Zalza hade varit lite harklig i några dagar och vi misstänkte ev. en släng av kennelhosta. Zalza bor ju hos fodervärd så då fick hon stanna hemma. Lea är ju bara utställd som valp och nu är hon snart 2 år, så jag hade väl inte några stora förväntningar då hon även hade börjat fälla en hel del päls. Men hon var så duktig även om hon helst hade velat städat hallens golv från hundgodispartiklar.

Domaren gillade Lea och hon fick cert och blev BIM och i finalen blev hon även BIS-2 junior/unghund. Lilla Mondi, "fröken hårfager" gjorde också det bra i sin debut, just fyllda 4 månader, blev hon BIR-valp och slutade som BIS-4 valp i finalen.

Under helgen var vi även och hälsade på Mattias, mitt barnbarn. Har ju inte sett honom sen i början av december så det var verkligen kul att få se hur mycket som har hänt på dessa månader. Passade på att ta lite foton och Tia fick även vara med på några. Längtar redan till nästa gång och nu ska det inte ta 3 ½ månad till nästa gång.

Qilin eller Quincy som han heter i stamtavlan flyttade ju till Frankrike i höstas. På sin första officiella utställning som var en rasspecial i Frankrike blev han Best in Show bland 50-talet eurasier, inte illa för en knappt 1-årig ung eurasier. Han gjorde även en mentaltest/beskrivning och fick högsta poäng, 20 av 20 möjliga. Både vi och hans nya ägare är jätteglada över hans bravur.

Bland årets eurasier 2017, hade vi flera hundar med fina placeringar. Leiionspitz Unforgettable Ullis som bästa utställningstik och
Leiionspitz X-tra Xanthos som 4:a av bästa utställningshane. Bland årets arbetande eurasier blev Leiionspitz Fabulous Udo 2:a och Leiionspitz Amazing Zeppelin 4:a bland hanarna och Leiionspitz Amazing Zaviera 3:a bland tikarna.
Grattis till er alla, både hundar och ägare.

/Marita