Blogg/Dagbok

Blogg meny

Tisdagen 6 februari

Tisdagen 6 februari

Tiden går och vi är inte direkt sysslolösa. Det var ju ett par valpar som inte var tingade efter dessa två stora kullar, men det gick hiskeligt fort och man var nerringd med många intresserade. Med 23 valpar i huset, 11+10+Mondi & Mogwai som till vardags heter Kenai är det fullt ös från tidig morgon till sen kväll. Så här långt har det dock flutit på bra, Wendys 11 är inte speciellt högljudda men de är givetvis 11, 11 som ska ha mat, 11 som ska ha uppmärksamhet, 11 som vill ha sin egen mysstund, 11 som hänger i byxbenet, 11 som springer runt och jagar varann, 11 som vill gå ut och in och ut igen och 11 som är otroligt söta när de sover.

Sen är det ju 11 familjer som är nyfikna på sin nya familjemedlem både med besök och mail/telefonkontakt. Nu har de hunnit bli 6½ vecka och nästa helg börjar de flytta till sina nya familjer. Här gäller det att ha någorlunda rutiner även om det ibland inte riktigt blir som man har tänkt. Sömnen är det som är mest bristvara på just nu, sena kvällar och tidiga mornar, sen somnar jag ibland i soffan utan att det riktigt ingick i planen. Snö har det också kommit i massor och jag tycker nog att det räcker nu, vi har väl ca 1 meters snödjup och det är gångar skottade på gården för hundarna.

Sen har vi då Xanthis valpar som har hunnit bli nästan 4 veckor, som igår fick flytta ner, dock får de vänta med att flytta in i köket tills de andra har åkt till sina nya familjer. Men de har fått en stor hage som vi kan bygga ut vartefter de växer och med närhet till ytterdörren bara det blir dags att börja ta ut dem. De är än så länge en väldigt nöjd och tyst kull. Deras mor städar och håller väldigt rent omkring dem. Hon har verkligen varit en praktmor i alla avseenden, parning, valpning, ta hand om sina valpar och skötseln omkring dem. Sådana egenskaper man ska vara rädd om i aveln.
 

Mondi och Kenai har varit underbara med Wendys valpar, det har gått hur bra som helst att ha dem tillsammans. Mondi är väldigt lugn och ligger gärna tillsammans med valparna och tvättar på dem. Kenai är väl lite mer busig men han tar det ändock väldigt lugnt med dem även om han får sina ryck ibland. Sen fick de ju en extramamma i form av Lea, som fick någon form av moderskänslor för Wendys valpar i och med att de flyttade ner. Hon gick runt och pep och skulle hela tiden vara hos dem, låg där hos dem från morgon till kväll och tvättade och pysslade med dem. Hon till och med städade efter dem på golvet.
 

Dock var det inte så att hon började producera någon mjölk eller så men hon skulle hålla koll på dem. Lika snabbt som det kom för 3 veckor sen så försvann det förra veckan. Hon vill gärna in och titta till dem men inser ganska snabbt att 11 är många. Wendy vill ju också så gärna vara med dem, men vi har fått begränsa det rätt mycket om det inte skulle bli ett totalt benrangel av henne. Hon är rätt mager nu men nu är det inte så mycket mjölk kvar så jag hoppas att hon börjar lägga på sig lite hull snart. Det är klart att det tar på en tik med 11 valpar och hon står inte ut speciellt länge när hon vill gå in och ge dem lite di, lika snabbt vill hon gå därifrån. Så med Lea som extramamma så tror jag att det har varit rätt bra för henne att få lite avlastning.

Även om jag verkligen älskar att ha valpar, så är det klart att så här många samtidigt tar på oss alla. Vi vill ju att de ska få en så bra start i livet de bara kan få, så vi lägger vi just nu mer än 100% på dessa 23. Jag erkänna villigt att det ska bli skönt när när det bara är Mondi kvar och vi helhjärtat får bry oss bara om henne som valp.
 


 
De kom ganska snabbt på hur man öppnade luckorna under vedspisen där vi har veden, så den fick vi tömma.
Nu fungerar det bra som sovplats istället!

Marita