Blogg/Dagbok

Blogg meny

Lördagen 13 januari

Lördagen 13 januari

Igår blev vi berikade med ett stort gäng eurasiervalpar igen. Under våra 20 år med eurasieruppfödning så har vi haft 9 valpar i några kullar som mest. Nu slår vi till på stort, först en kull på 11 valpar och sen en kull på 10 valpar. Jag trodde inte för allt i världen att någon av dessa bar på så många valpar. Nu har vi ett stort gäng som ska förgylla vår vardag i ett par månader framöver.

Xanthi fick alltså 10 valpar under fredagen, jämnt fördelat med hälften av var kön. Några dagar tidigare än beräknat, välskapta & välmående. Valpningen gick mycket lätt efter bara ett halvt dygns öppningsskede. 11,40 kom första valpen, sen kom det ytterligare 8 inom loppet av 3 timmar, sen kom det en eftersläntrare 2 timmar senare. Två snabba krystningar vid varje valp, sen var de ute. Hon tog hand om det mesta själv även om jag reducerade antalet moderkakor som hon fick äta. En drömvalpning, helt enkelt.
 

Nu blev ju antalet lite fler än förväntat i båda kullarna så det finns några valpar som ännu inte hittat något hem, redo att börja flytta den 9 mars. Intresserad, hör gärna av dig.

Wendys valpar växer och har flyttat ner och in i en större hage. Än sover de mycket men om ett par veckor är det nog betydligt livligare i huset, både med besökare och med valparna.

Marita