Blogg/Dagbok

Blogg meny

Torsdagen 4 januari

Torsdagen 4 januari

Nytt år och nya utmaningar! Sist jag skrev var dagen innan jul och då satt jag där och väntade på Wendys valpar. Hon var ju inte direkt jättestor, utan ganska normalstor kan jag tycka, har ju sett ett antal dräktiga tikar under de nästan 20 år som vi haft uppfödning. Hur som helst, den 23/12 kl 19.00 kom så första valpen, sen kom de i mycket snabb takt och inom loppet av de första 10 minuterna hade 3 valpar redan anlänt. Både jag och Wendy hade lite svårt att hinna med men sen lugnade det ner sig något och vi hann hämta andan. Under den första timmen kom totalt 6 valpar men hon var fortfarande tjock.

Under ytterligare 2 timmar kom ytterligare 4 valpar och än hade hon lite mage och jag började nog förstå att vi inte sett slutet. Wendy tog en lite paus för att vila och efter 2 timmar kom så ytterligare 2 valpar i rask takt. Så allt som allt kom det 11 valpar på 4 timmar, vilket är snabbt i dessa sammanhang och med tanke på antalet. Det tog ett tag innan jag fattade att vi satt där med 11 fina, pigga valpar, samtidigt som jag började fundera på hur detta skulle gå. Nu är vi ju inte den första som får en stor kull valpar men som mest har vi tidigare haft 9 valpar i några kullar.

Men oroa mig har jag inte behövt, det har fungerat hur bra som helst. Inga problem med diandet, de har för det mesta delat upp sig i omgångar. Några nätter i börjat var det lite upp och ner och lite sömn, men inte mer än det kan vara i en normalstor kull. Och som vanligt i detta hem så har vi ju extramamman Tia som hoppar in och hjälper Wendy att tvätta valparna och hålla dem rena, men samtidigt med en stor respekt för mamma Wendy.

Tia sover inne i valprummet med mig, Wendy och valparna och hjälper till när hon behöver. Tia är så fantastisk i dessa avseenden och är den enda tiken som villigt och gärna hjälper till på detta sätt, samtidigt med respekt för mamman nästlar hon in sig i valprummet och snabbt får "tillstånd" av i stort sett alla tikar som har haft valpar hos oss.

Tiden går fort och det har redan gått nästan 2 veckor sen de kom till världen och allt rullar på som det ska. Några har öppnat ögonen och resten har små springor. Så snart alla har öppnat ögonen så ska jag börja ge dem lite väl uppblött valpfoder så att vi inte helt tar musten ur Wendy. Det kostar på att producera mjölk åt så många.


Det står heller inte på förrän det är dags för Linas valpar att börja flytta till sina nya hem. En vecka till sen flyttar de första och strax därefter är det dags för Xanthis valpar att komma. Jag hoppas att hon inte får innan utsatt tid och att antalet blir betydligt mindre, 5-6 valpar skulle passa mig fint. Men det återstår att se.

Under en vecka har vi haft besök av vänner från Tyskland. Oskar, Viscas kavaljer i hennes sista kull och hans familj har varit här och hälsat på. Dom bor ju i ett område av Tyskland där de sällan ser snö, kommer den så är den oftast borta inom ett par timmar.
Dom har verkligen njutit av vintern och snön. Den vita varan har vi rätt gott om för tillfället. Idag åkte de hemåt mot Tyskland för att ta båten över från södra Sverige till Tyskland över natten.

Idag har det också varit första dagen för My Dog i Göteborg och "våra" hundar har gjort fint ifrån sig. 1-åriga Elsa drog idag det längsta strået under sin debut i officiella sammanhang, blev bästa junior, slutade som bästa tik-2 med cert. Vi hade även bästa uppfödargrupp, Heidi blev 2:a i championklass med excellent & ck, Blossom 2:a i veteranklass med excellent, Lemmy 2:a i unghundsklass med excellent & ck, Tessa 3:a i juniorklass med excellent. Tummen upp för er, ni är så duktiga. Fredagen är det ny utställning på My Dog och vi hoppas på fler fina resultat för "våra" valpar och dess ägare.
 

Elsa

Själv börjar jag längta riktigt mycket efter att få damma av tjejerna här hemma och börja ställa igen. 2017 har ju varit ett stillsamt år när det gäller utställningar för vår del, men nu börjar det bli dags igen och vi har redan planerat in lite utställningar både inom och utom landet framöver.

Marita