Blogg/Dagbok

Blogg meny

Söndagen 23 december

Lördagen 23 december

Tiden går och det har varit fullt upp de senaste veckorna. Linas valpar har hunnit bli 5 veckor och snart ska vi berikas med ytterligare valpar då det är dags för Wendy. Xanthi är också dräktig och det har jag i och för sig vetat ett tag, tidigt visade hon tydliga tecken på dräktighet. Total personlighetsförändring, bröstvårtorna blev tidigt stora som hallon och riktigt rosaröda, mådde lite illa och sov mestadels av tiden. Nu börjar hon också få bredd och lite mage och i mitten av januari är det dags för henne.

För två veckor sen var jag ner till Göteborg för att hämta Wendy, sov över en natt hos Yvonne och passade också på att träffa Lotta & Elsa och Anna, Loeki, Heidi & Tessa. Alltid kul att få se sina "valpar" och träffa vänner. Snön kom till Göteborg när vi var där och kaos blev det, Landvetter stängde och även E6. För min del förstår jag inte varför, inget värre väder än vi normal har hos oss och inte stänger flygplatsen hos oss och än mindre stänger man några vägar. Men vad vet jag, för mig verkar det i alla fall inte klok.

Helgen efter bar det iväg mot Stockholm, eller rättare sagt Tungelsta där min son har köpt hus på landet. Jag tog min mor med mig så att vi båda skulle få en liten dos av bebismys. Mattias, mitt barnbarn har nu blivit drygt 5 månader och är en glad liten prick, även om han har sina stunder då inget passar.

Hade även anmäld Zalza, en fodervärdstik till utställningen på Älvsjömässan. Ville inte ta med någon av våra hemmahundar med tanke på valpar och smittor som man kan dra med sig hem. Zalza gjorde det bra och vann öppenklassen bland 10 anmälda tikar och slutade som bästa tik-3 bland totalt 46 anmälda eurasier. Hon har ju inte varit på så många utställningar och aldrig inomhus så jag visst ju inte hur hon skulle ta det. Men cool som hon är så tog hon det med en klackspark även om hon var väldigt trött efter att vi hade varit i ringen.

Sen har vi också fått lov att säga hej då, till Santhi. Det gick snabbt och hon blev dålig, så det blev ett snabbt beslut. Dessa stunder är alltid lika hemska men jag vet att det var rätt för henne. En hund med mycket personlighet och vi kommer att sakna henne enormt.

Hoppas ni alla får en skön och mysig jul- och nyårshelg!

Marita