Blogg/Dagbok

 

Söndagen 3 december

Söndagen 3 december

För drygt 2 veckor sen kom Linas valpar, några dagar tidigare än förväntat. Valparna kom på fredag morgon och gick snabbt, drygt 2 ½ timme tog det från första till sista valp. Hon är så duktig vår Lina, trots sina 8 ½ år så är hon pigg och alert och tar hand om sina valpar på bästa sätt. Ser verkligen fram emot att behålla en av tikvalparna här hemma efter denna supermorsa. Namn har hon redan fått och ska heta Mondi.

Wendy är dräktig och om 3 veckor är det dags för hennes valpar att se dagens ljus. Pratade med matte Yvonne idag och hon berättade att Wendy har blivit riktigt stor redan. Till helgen åker jag till Göteborg och hämtar henne så att hon har två veckor på sig att komma in i gänget. Nu är ju våra hundar så vana med att det kommer mycket hundar på besök. Att vi ibland har någon extrahund när nån är bortrest eller när fodervärdstikar kommer. Sen har ju Wendy träffat oss flera gånger tidigare så det ska inte bli några problem. Ser med spänning fram emot detta!

I början av veckan fick vi också vinter i form av 45 cm snö på 1,5 dygn. Hundarna var överlyckliga men lite kämpigt är det att ta hand om det, när det kommer så mycket på så kort tid. Tur man har en snäll granne med traktor som tar hand om infarten och där vi har bilarna. På gården fick vi börja med att skotta gångar. Ja, tänk er 45 cm i Stockholm eller Göteborg, då hade det varit kaos både med det ena och det andra. Här vår vi spotta i nävarna och ut och börja jobba, inte fan hjälper det att gnälla.
 


Ika

Lea
   

Lina

Tia
   

Lea

Visca


Visca, Tia, Lea & Ika

När det väl är gjort, vilket härligt vinterväder vi har haft. Några minusgrader och snö, så härligt. Idag var det dock lite kallare men med en klarblå himmel och sol. Så idag tog vi vår första sparktur, för nu har det blivit tillräckligt hårt för att det inte ska skära igenom. Tog Tia, Lea, Ika och Visca på en långtur och de bara älskar det. Dom gillar att dra om man peppar dom och berättar hur duktiga de är. Då ser man huvudet kommer upp och det blir så stolta. Visca tycker dock att man ska ha ett lite längre avstånd till sparken. I morgon skulle det också bli sol och lite varmare så då ska vi ta en tur igen. Det är en skön känsla att få stå där på sparken och ha tjejerna som flyger iväg framför en.

Almanackor är beställda och bör komma nu under veckan. Kul att så många är med och vill ha en. Fick också ett sms från Anna idag, Heidi och hon var i Mellerud och tävlade rallylydnad. Första rundan med 96 poäng av 100 och delad 1:a plats, andra rundan med ful pott, 100 poäng. Duktiga tjejer!!!

I mellandagarna och en bit in på det nya året kommer vi att få besök av eurasiervänner från Tyskland. De kommer tre tvåbenta och en eurasierhane. De ska dock bo på vandrarhemmet som är granne med oss. Så i mån av tid så får jag väl vara lite turistvärd, men framför allt kommer de för att få uppleva snö vilket sonen i familjen aldrig har gjort. Han längtar och ser fram emot detta och jag hoppas verkligen att vi har mycket snö då.

På återhörande!

/Marita