Blogg/Dagbok

Torsdagen 30 augusti


Som vanlig blir det långt mellan skrivandet men nu sitter jag i alla fall här och ska få ihop några rader.
Mycket har hänt på alla fronter i sommar. Visca och Tia har haft sina valpkullar som alla nu har flyttat till sina nya familjer sen några veckor tillbaks. 14 valpar hade de tillsammans och Tia hon hade 14 valpar, i alla fall enligt hennes egen uträkning. Hon gav di till både sina och Viscas valpar så ibland blev det väldigt trångt, men hon hade inga bekymmer med det.

Ett tag hade hon MC-drive mjölkbar där man kunde ta sig en slurk när de gick förbi. Hon låg då i dörröppningen och det var bara att ta sig en liten måltid, oavsett vems valp det var. Visca var lite mer nogräknad även om de nog slank med en och annan av Tias valpar ibland. Dom samsades så bra om valparna, ingen sura miner. Bara så skönt när man har två tikar som har valpar samtidigt.

Under 5 dagar hade vi även besök av Oskar med familj från Tyskland (pappan till Viscas valpar). Fem mycket trevliga dagar.

Sen tror jag vi har slagit alla rekord i antalet besök i sommar, både tidigare valpköpare, de som skulle ha valp från Tia och Viscas kullar, vänner, släkt, okända och kända, eurasierägare som har eurasier från andra uppfödare som bara råkar åka förbi, eurasierintresserade, kommande valpköpare osv. Vissa veckor har det varit besök i stort sett varje dag och flera ggr varje dag. Så det har varit en mastig sommar även om det är trevligt med besök så kan det ibland bli lite för mycket. Det är vanvettigt mycket folk som är intresserade av rasen och vill ha en valp från oss. Jag klagar inte och det är ju väldigt trevligt att det finns så många där ute som tycker att eurasier verkar vara en så underbar ras, vilket i och för sig är helt sant. Men i dagsläget kan vi inte ta emot fler intresserade för de två planerade kullarna.
 

All min lediga tid när det inte har varit besök har jag målat på huset varvat med att umgås med valparna och sköta om ens egna hundar. Så just nu är jag nog rätt utpumpad och trött, mailskörden har blivit lidande och jag har helt enkelt varken haft tid eller ork att svara på allt, utan har fått prioritera det som har känns viktigast. Svar kommer dock efterhand som orken finns där. Så ni som har skickat mail men inte fått svar, det är inte för att jag inte vill svara utan orken och tiden har inte riktigt funnits där. Och inte nog med det, mitt uppe i detta så fyllde jag 50 med allt vad det nu innebär.

De senaste två helgerna har vi haft lite 50-årsfest, dels vänner den ena helgen och släkten den andra. Alltid trevligt med lite fest och tack till er som har kommit ihåg mig, ingen nämnd, ingen glömd. Men just nu njuter jag av att få vara själv och där jag kan rå över min egen tid, sova länge på morgonen och bara åka iväg någon dag när man känner för det.
 

Den allra bästa 50-årspresenten, över alla andra fick jag redan för drygt en månad sen då min yngsta son blev pappa till lilla Mattias och jag blev farmor!! Jag har längtat till denna dag då jag skulle få mitt första barnbarn och han är så fin, vackrast i världen. Och jag känner mig inte äldre även om jag kanske tycker att farmor låter gammalt. Ser så mycket fram emot att få se Mattias växa upp.

Snart bär det också iväg på lite semester söderut med husbilen. Vi åker nämligen på en riktig långtur för att para Ika och Lina bara de börjar löpa. Lina ska träffa denna fina, lite äldre herren och för Ika blir det troligtvis en röd snygging, väntar bara på
några sista saker som ska kollas på honom. Mer information kommer senare när vi ser om parning har gått bra och när vi ser om flickorna är dräktiga. De ska bli så skönt med lite ledig tid och bar koppla av och så hoppas jag på lite varmare väder än vad vi har fått här i Sverige denna sommar.
 

/Marita