Blogg/Dagbok

Måndagen 30 maj

Måndagen 30 maj

Tiden går så fort och det blev vår till slut, eller rättare sagt sommar direkt för att nu återgå till svalare väder. Heidis valpar har flyttat till sina nya hem och de rapporter jag har fått så är alla så nöjda med sina nya familjemedlemmar och vi får väl hoppas att valparna också är nöjda med sina nya familjer!!

Under denna vecka är det även dags för Umas valpar att börja flytta och i morgon bär det iväg till veterinären för undersökning, vaccinering och id-märkning. En mycket snäll och trevlig kull och nu ska 6 nya familjer få njuta av en ny liten parvel.


Vi har också två tjejer här hemma med växande magar och om knappt 3 veckor är det dag för den första och strax efter midsommar den andra, ska bli spännande. Och som ni förstår så blir vi hemma i sommar. Valpar och åter valpar men
vi håller också på att måla om hela huset och det är inte gjort på en vecka kan jag säga. Nu när det var finväder, skrapade och målade vi från morgon till kväll. Vi har också fått en trappa till verandan då vi har haft snickare här ett tag som har gjort så fint, eller hur? Trappräcket/väggen är nu målat och jag har börjat färgsätta verandan och även någon vägg på huset, dock tar allting längre tid än vad man tror men fint blir det.
 

Har anmält till ett par utställningar men så mycket mer blir det inte för oss i sommar, ska ev. anmäla till en till. Vi har också varit på klubbens rasspecial och i år hade vi inte många hundar från oss som deltog. Hade anmält tre hundar själv, var av en ej deltog p.g.a hälta. Totalt tror jag att det var 8 hundar från oss som var anmälda och det var Visca som drog det längsta strået av våra hundar i år, då hon blev bäst tik-2. Grattis till alla "våra" hundar för fina placeringar.
Det blev en snabbtur för vår del, ner på fredag em och åter hemåt direkt efter att utställningen var slut på lördagen. Eva Carp och dotter Stepanie hade kommit hit från Stockholm för att ta hand om valparna + några vuxna hundar.
Tack vänner, ni är guld värda!!

Sen har det varit väldigt mycket besök, både valpköpare som väntar på valp men också nya valpköpare som gärna önskar
sig en liten eurasiervalp i framtiden. Så som sagt här varvar vi besök, sköta valpar/vuxna hundar med målning, så sysslolösa
är vi inte.

I slutet av augusti/september bär det sen iväg på en långtur till Frankrike där vi hoppas få ihop en parning med en av våra tikar, samtidigt som vi lämnar ifrån oss Qilin som kommer att flytta dit. Valpar för leverans förhoppningsvis i januari. Sen blir det lugnt på valpfronten ett bra tag, eventuellt nån kull till hösten 2018, men inget mer. I år har det varit mycket valpar här i huset och det är jätteskoj men sen behöver vi nog lite ledighet också och kommer nog att ta en långtur med husbilen våren -18.

/Marita