Blogg/Dagbok

Tisdagen 2 maj

Tisdagen 2 maj

Här hemma är det full rulle just nu. Heidis valpar är inne på sista veckan hos oss och nu är det fart i gänget. Äntligen har också vädret blivit lite bättre, varmare och ingen blåst, skönt! Framför allt är det skönt att kunna ha dörren öppen så de 6 busfröna kan härja fritt in och ut som de vill.

Ett par ggr. om dagen släpper vi ut de på baksidan så de kan springa fritt och då ska allt undersökas. Några har också kommit på lyckan med vatten och hur roligt det är att plaska omkring för att sen springa runt i någon jordhög och bli så fin. De flesta åker till helgen, en på tisdag och så blir det kvar en valp lite längre eftersom han ska utomlands.

Umas valpar är snart 4 veckor och har nu börjat få komma ut och de har det tagit med glans, idag har de även sovit ute i det sköna vädret. Bara Heidis valpar har flyttat får de också mer plats och får flytta ut i köket med tillgång till att kunna gå ut och in som de vill. Än sover de ju rätt mycket och gör inget större väsen av sig men det går snart väldigt snabbt i utvecklingen och även de blir livligare.

Förra veckan gjorde jag också en tur till Tyskland för att para Visca. Det gick snabbt och lätt och det var inte minsta tvekan när vi kom dit, han knappt ut ur bilen, två fina parningar sen vände vi hemåt igen. Det blev en liten tur på drygt 300 mil.
Nu hoppas vi att det blir valpar omkring midsommar.

Vi råkade dock ut för en mindre olyckshändelse på väg ner som kunde ha slutat betydligt värre än vad det gjorde. På autobahn mellan Lübeck och Hamburg så fick vi ett lastbilsdäck i sidan på bilen. Just när vi passerade lastbilen så exploderade däcket och kom flygande rakt i sidan på bilen. Det bara small till, men som tur var det inte så tät trafik just då, så allt slutade lyckligt.

 Lite skador på bilen men för oss gick det bra. Det var bara att köra åt sidan, invänta polis tillsammans med lastbilschauffören så att de fick skriva de papper som behövs för försäkringen. Sen kunde vi åka vidare, 1 timme försenad och en erfarenhet rikare.

/Marita