Blogg/Dagbok

Lördagen 18 mars

Lördagen 18 mars

Så har det gått 1 vecka sen Heidi fick sina valpar. Allt har gått bra och de växer som de ska och det är tyst och lungt i valplådan. De har nu fått kulörta virkade band runt halsen, för att vi ska kunna skilja på dem. Grabbarna är väldigt lika varann, inte ens jag kan skilja dem åt som brukar ha järnkoll på vem som är vem. Killarna har fått färgerna orange, grön och blå, tjejerna, rosa, röd och lila.

Nästa vecka kommer Uma hit, sen är det 2 veckor till det blir dags även för hennes valpar att se dagens ljus.
Själv försöker jag hinna göra så mycket som möjligt av annat som ska göras. Jag målar just nu ett skåp i köket, har bytt golvlisterna då de har gått lite hårt åt efter ett antal valpar. Ytterhörnen har varit goda och var lite lätt rundade kan man säga, men nu blir det fint igen med lite färg på list och skåp.

70 pelargoner har också fått ny jord och har fått kommit upp från källaren. Varje år när jag ska ta in pelargonerna på hösten och när jag ska plantera om dem på våren undrar jag varför jag har så många. På sommaren när jag får njuta av deras blomning i alls sin prakt har jag glömt mina tankar om varför så många. Jag vinterförvarar dem varje år i källaren, några av de yngre pelargonerna dör också varje vinter. Men så har jag de vackra, stora som följt mig i 20-25 år, dom dör inte.

De blir bara större och kraftigare och jag har faktiskt några som blir över 1 meter när de är som finast och blommar som mest. Min man suckar och tycker inte att jag behöver så många, och det gör jag säkert inte heller och i år ska jag försöka ge bort lite pelargoner, men slänger dem det gör jag inte. Jag är inte duktig på sorter utan har dem för att de är vackra och jag har många olika sorter, många riktigt gamla sorter, men namnen på dem kan jag inte.

Förra årets pelargon gillade jag mycket, hade två, men tyvärr dog båda under vintern, ska nog försöka få tag på två nya. Den sorten var en blandning av hängpelargon och vanlig. Sen har jag ju också mina streptocarpus eller kornettblomma som de heter på svenska, just love them!! Har många olika färger och ett 15-tal. Mina blir enormt stora på sommaren och ger mycket vackra blommor hela sommaren. De vill inte ha direkt sol utan i halvskugga trivs de som bäst, ett fönster i nordlig eller östlig riktning.

Nu blev det inte så mycket hund i denna blogg men för mig är senvintern/våren den tid då man sår, tar hand om vinterförvarade blommor och funderar på vad man vill ha i växthus och frilandet till sommaren. Paprikorna som jag har vinterförvarat blommar redan och på snackpaprikan är det redan frukter. Snart är det dags att så tomater och bönor och lite senare gurka, squach & aubergine.

/Marita