Blogg/Dagbok

Måndagen 13 mars

Måndagen 13 mars

I lördags fick så Heidi sina valpar, 6 stora valpar. Valpningen gick snabbt och lätt och Heidi var väldigt pigg efteråt. Hon hade lite svårt att slå sig till ro efteråt, och första natten var jag upp många gånger för att hjälpa henne lägga någon valp tillrätta efter att hon bytt plats i valplådan. I natt var det däremot helt annat, nu har hon slagit sig till ro i sin mammaroll och kopplar av.
Valparna däremot har varit nöjda och tysta förutom de gånger hon har bytt plats och de har kommit på villovägar.

Hon har heller inget behov av att han mig bredvid sig utan bryr sig inte det minsta om jag går och gör annat, förutom när hon hör att någon annan hund får något ätbart. Det är det där hungerlinjerna som gör sig påmint. Tikarna som man har boende här hemma är oftast väldigt lugna när de har valpar, bryr sig inte i var jag är utan tar sin mammaroll på allvar. Upplever däremot att när man har fodervärdstikar som har fått valpar, att de är i större behov av att ha kontroll på mig och vill gärna att jag ska finnas i närheten.

Det har säkert att göra med en viss osäkerhet men också att de tikar man har här hemma är mer van att det föds valpar med jämna mellanrum och då har en större inre ro i sig själva och i flocken. Heidi verkar dock inte ha dessa drag fast hon är en fodervärdstik, vilket är skönt. Åker och hämtar Uma till helgen. Hon är ju van att vara här hos oss och i flocken, i början av april kommer hennes valpar, ska bli spännande. Sen blir det ev. valpar även lite senare i april, men mer om det senare.

/Marita