Blogg/Dagbok

Onsdagen 1 mars

Onsdagen 1 mars

Utan telefon och Internet i ett par dagar och vad bet man känner sig. Lugna dagar var det i alla fall, ingen som ringde och inget surf, då hann man med lite mer av det man har på hög, som väntar på att göras. Inget ont som har något gott med sig!

Valpar, valpar, valpar. Nu är det drygt 1 vecka kvar för Heidi och det syns att det allt börjar bli lite tungt. Men precis som sin mor och även om det är trångt, så finns det alltid plats för en matbit. I det här släktet så ska det nog mycket till innan aptiten tryter.

Sen är vi nu rätt säkra på att det även blir valpar omkring 4-5 april. I början av februari var jag och Uma nämligen och hälsade på Morosso, eller Ymer som han heter i stamtavlan. Två fina parningar blev det och som det ser ut har det resulterat i valpar i Umas mage. Detta var egentligen inte planen, för Uma och hennes syster löper bara 1 gång om året och det skulle i så fall bli löp till sommaren. Men Uma hade tydligen andra planer. Då hon bor hos fodervärd och börjar närma sig 5 år så var alternativet nu, eller kanske inte alls, då vi inte vet om hon kommer att ha 1 år till nästa löp denna gång.

Jag är jättenöjd med Umas första kull så här långt. Uma är verkligen en snäll och lugn tik, precis som sin mor Elexa, som hon är en kopia av i både sätt och utseende. Spännande ska det bli!


/Marita