Blogg/Dagbok

Fredagen 20 januari

Fredagen 20 januari

Nytt år och nya tag!

Så har Nanis valpar blivit 4 veckor. Ett härligt gäng som inte gör så mycket väsen av sig så här långt i alla fall. Fem supermysiga valpar som har varit så lättsamma att ha att göra med. Man har knappt märkt av kullen, sovit tyst och lugnt hela nätterna och Nani har skött allt så bra själv. Dom har varit tidiga i all utveckling och har sen några dagar flyttat in i köket vilket också gick galant. Vi har börjat att ta ut dom korta stunder varje dag för att börja inlärningen med att göra ifrån sig ute. Inte heller det var något märkvärdigt tyckte de.

Snart blir det dags för de nya ägarna att börja komma på besök och där är jag stenhård, inget besök före 4 veckor. Valpar och mor behöver dessa veckor i lugn och ro. Nu börjar en ny tid för valparna där de utvecklas enormt för varje dag och där man ser att nya saker blir intressanta, främmande människor blir intressanta och att de får en större nyfikenhet. En rolig tid att ta del av.

Jul och nyår flöt på lugnt här hemma. Under trettonhelgen var det så dags att ta en tur till Göteborg. Hade anmält Tia och Lea till My Dog och skulle få bo hos snälla Yvonne som har Blossom och Wendy. Redan innan jag åkte så började jag känna av lite hosta och snuva men inte värre än att det kunde vara en liten släng av en förkylning. Åkte ner på torsdagen, för under fredagen skulle jag och Yvonne sitta i klubbens rasmonter på mässan.

Träffade många som var intresserade av rasen och stundtals var det rätt trångt runt montern. Alltid trevligt att få berätta om vår underbara ras. Började känna mig lite mer risig och även Yvonne kände sig lite hängig. Helgen och utställningen flöt på bra med fina resultat men jag kände mig inte riktigt okej.

Hade även bestämt att jag skulle para Heidi, och det föll sig ju så bra att hon var i höglöp under helgen. Hade fått ja för att få para med en hane som bor i Göteborgsområdet så det passade ju perfekt. Heidi blev parad lördag och söndag, hade även planer på att stanna någon dag till hos Anna och Heidi och ev. para ett par gånger till, men så blev inte fallet. På söndag kväll mådde jag inte bra, halsen värkte, huvudet dunkade, hostan började bli förfärlig och kände mig bara allmänt vissen.

Måndag morgon bestämde jag mig för att det är bara att försöka ta sig hem innan det blir än värre. Så måndagen plågade jag mig hem i bilen, och tur var nog att jag åkte då. Väl hemma så tilltog förkylningen eller rättare sagt influensan som det visade sig vara. Jag är sällan förkyld men kan få någon lätt släng i 1-2 dagar men sen brukar det inte bli så mycket mer.

Nu fick jag det med besked och har varit mer eller mindre helt utslagen i 1½ vecka och det är först igår som jag har varit utanför dörren sen jag kom hem. Fick både luftrörskatarr, jättejobbigt med andningen och en förfärlig hosta + bihåleinflammation.
Influensan tog också om en vända när man tyckte att det började kännas bättre. Tur att jag har haft Göran hemma för annars vet jag inte hur jag skulle ha orkat med hundarna och valparna. Göran fick en lindrigare variant av det än mig.

Nu börjar det gå åt rätt håll i alla fall, även om jag känner av bihåleinflammationen fortfarande. Så jag har inte orkat skriva om något på hemsidan, om parningen eller något annat, Göran uppdaterade lite resultat men mer än så blev det inte. Mailhögen har växt men den har jag nog betat av nu. För mig har det mest handlat om att släpa mig upp ur sängen för att äta lite och sen släpa mig in i soffan. Tittar sällan på tv men de här veckorna har jag nog sett det mesta av allt skit som visas.

Mer om parningen ser ni på sidan valpar. Går allt vägen så blir det valpar i mars. Hade tänkt fota Heidis partner Doffen under måndagen/tisdagen men så blev ju inte fallet. Anna som har Heidi har lovat att åka dit och fota honom bara hon mår lite bättre
för hon blev också sjuk. Så bild på Doffen kommer så småningom. Heidi bor ju hos Anna och Erik i Surte men kommer givetvis hit till oss bara det blir dags för valpar.

Inget löp för Ika ännu, bara att vänta och det kommer när det kommer!

/Marita